PUPUH


        Pupuh  teh aya 17 kabagi kabagi 2 , nyaeta :
1.      Pupuh Sekar Ageung
2.      Pupuh Sekar Alit

·         Pupuh sekat ageung aya 4, nyaeta :
1.      Pupuh Kinanti, watekna nganti-nganti
2.      Pupuh Sinom; watekna gumbira
3.      Pupuh Asmarandana, watekna asmara
4.      pupuh Dangdanggula, watekna Bungah


·         Pupuh sekar alit aya 13, nayaeta
1.      balakbak
2.      mijil
3.      pucung
4.       magatru
5.      durma
6.      maskumangbang
7.      wirangrong
8.      pangkur
9.      lambanng
10.  gurisa
11.  juru damung
12.  ladrang
13.  gambuh

·         Patokan pupuh
  1. Pada         :  bait/gundukan
  2. Pada lisan : jajaran atawa baris
  3. Guru lagu : sora hirup dina tungtung pada lisan
  4. Guru wilangan : lobaa engang dina iap pada lisan
  5. watek : sifat atawa gambaran anu ditepikeun dina pupuh












Share on Google Plus

About Teguh Gunawan

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Silakan berkomentar sesuai dengan isi artikel. berkomentarlah dengan kata yang sopan, no SARA, no spam, no P*RN.